Ulrika Nordeborg blir ny VD på Purac

Ulrika Nordeborg blir ny VD på Purac

Den 1 december tillträder Ulrika Nordeborg som ny VD för Purac. Med lång erfarenhet från projektdrivna företag träder hon in i rollen som VD för Purac med uppdrag att leda och driva Puracs fortsatta utveckling på marknaden och dess position inom biogas och vattenrening.

 – Efter en gedigen sökprocess är vi mycket nöjda med att kunna välkomna Ulrika Nordeborg till Purac som ny VD. Ulrikas breda erfarenhet från olika typer av projektverksamheter och ledarroller gör henne till rätt person att fortsätta genomförandet av Puracs strategi och ta bolaget till nästa nivå av lönsam tillväxt och utveckling, säger Shu Xiaobin, Puracs styrelseordförande.

Vi vill samtidigt tacka Marie Grönborg för hennes insats som VD. Marie har genomfört viktiga förändringar i bolaget som skapat goda förutsättningar för framtiden.

Ulrika har studerat väg- och vattenbyggnad vid LTH. Hon kommer närmast från rollen som Regionchef Stockholm, Sweco. Genom olika befattningar inom Sweco, Skanska och NCC har Ulrika skaffat sig en gedigen erfarenhet inom projekt, förändringsarbete, ledarskap och kundhantering.

– Det känns fantastiskt inspirerande att tillsammans med Puracs medarbetare få fortsätta det arbete som redan påbörjats med att utveckla företaget för framtiden. För att våra städer ska kunna fortsätta växa måste tillgång till rent vatten säkerställas. I arbetet med att nå de målen på ett kostnadseffektivt sätt fyller biogas en viktig roll. Dessa två viktiga byggstenar för ett framtida hållbart samhälle är Puracs passion sedan lång tid tillbaka. Med sitt unika arbetssätt med engagerade team byggs den bästa tekniska plattformen för varje kundprojekt. Jag ser fram emot hur vi genom innovation och teknisk expertis kan fortsätta utveckla de mest hållbara lösningarna inom vattenbehandling och biogas till våra kunder, säger Ulrika Nordeborg.

Ulrika Nordeborg efterträder Marie Grönborg  som framgångsrikt drivit Purac som VD de senaste två åren. Marie tillträder den 22 november rollen som VD för TreeToTextile.

För mer information kontakta:

Göran Brorsson
Styrelsemedlem
Mobil +46 705 11 78 60