Karriär

Hållbarhet på riktigt

KarriärAtt jobba på Purac

På Purac jobbar vi med lösningar för ett hållbart samhälle inom dricksvatten, avloppsrening och biogas och vi är mycket stolta över vad vi gör. Varje dag bidrar vi till en bättre framtid och en renare värld.

Vårt företag bygger på kompetens. Hos oss blir du en viktig kugge för att vi ska kunna erbjuda våra kunder de bästa lösningarna. Kontinuerlig utveckling av våra medarbetare är därför en förutsättning och vi strävar alltid efter att ha en bred och djup kunskap inom vårt område.

Vi har ett stort antal roller i vårt företag, allt från processingenjörer, konstruktörer, projektledare, inköpare, projektekonomer till montörer och arbetsledare. Vi är det lagom stora företaget där du har stora möjligheter att påverka och att utvecklas. Vi agerar enligt våra värdeord - kompetenslösningsorienterat - samarbete. Med dem som ledstjärnor kan vi agera snabbt och lösningsorienterat.

Låter det spännande? Hör av dig till oss och håll utkik efter lediga tjänster!

Var med och skapa lösningar för ett hållbart samhälleJobba med hållbarhet på riktigt

Purac är främst aktiva på den nordiska marknaden. Huvudkontoret ligger i Lund och vi har ett antal regionala kontor i Sverige, men vi har också kontor på Sri Lanka där Purac sedan länge är aktiva och bygger anläggningar för dricksvattenproduktion. Vårt engagemang på Sri Lanka har historiska förklaringar då vi länge varit aktiva inom biståndsprojekt där. Nu är dricksvattenproduktion inte längre biståndsfinansierad men Purac finns kvar på Sri Lanka och fortsätter att bygga anläggningar som förser många tusen människor med rent vatten varje dag.

Om du vill bli en av oss och jobba med hållbarhet varje dag så är du mycket välkommen att kontakta oss - vi söker hela tiden efter nya stjärnor!

Möt en anställd

Mattias Andersson

Servicetekniker

Vad gör du på jobbet:
Mina huvudsakliga uppgifter är montage och svetsning. Vi arbetar på en mängd olika anläggningar både i och utanför Sverige, och vardagen innebär också mycket kontakt med både leverantörer och kunder.

Varför jag valde Purac:
Här finns en kamratskap och möjlighet att utvecklas. Det finns väldigt mycket kunskap att hämta av kollegor, projekt och vi får dem utbildningar och verktyg som behövs för att vi ska kunna utföra våra jobb på ett så säkert och smidigt sätt.

Purac för mig är
en arbetsgivare med förståelsen för att det finns ett liv utanför arbetet också. Jag har aldrig haft några problem om jag av någon anledning behöver ledigt. Det värdesätter jag högt. Liksom kamratskapen och möjligheter till att utvecklas. Skulle någon fråga mig var jag gör om 5-10 år, så skulle jag nog svara att jag är på Purac, för jag trivs!

En ledig dag tillbringar jag
Jag har ett stort intresse för sportfiske, så när jag har möjlighet så åker jag och några polare gärna ut på sjön och fiskar vid bästa möjliga tillfälle. Jag spenderar återstående tid med vänner och familj. Antingen blir de en lugn helg hemma eller så tar vi oss in till stan och tar ett och annat glas uppfriskande på en uteservering med lite gott käk.

Mikael Pehrsson

Projektledare

Vad gör du på jobbet:
Jag arbetar som projektledare för våra entreprenadprojekt i Sverige och Norge.

Varför jag valde Purac:
Jag gillar Puracs inriktning mot hållbara processlösningar, samt att jag i min roll får arbeta med flera olika områden, t.ex. mekanik, el, automation, process och ekonomi.

Purac för mig är
ett företag som erbjuder hållbara lösningar till våra kunder för en bättre miljö för alla.

En ledig dag tillbringar jag
med min sambo, gärna i naturen, eller på mountainbiken på Söderåsen.