Historia

Purac grundades 1956 i Lund som en direkt följd av uppfinningen av flotation på Östanå pappersbruk. Purac var ursprungligen en del av Tetra Pak och tillverkade inledningsvis vattenreningsanläggningar för bolagets kartongtillverkning.

År 1993 köptes Purac av brittiska Anglian Water Group, som sedan efter 10 års ägarskap sålde Purac vidare till det svenska riskkapitalbolaget Accent Equity Partners, som var huvudägare i Läckeby Water.

KFI Kapital var, genom holdingbolaget Läckeby Water Group, Puracs huvudägare åren 2008-2015. Under KFI Kapitals ägarskap vidareutvecklades Purac och är nu ett ledande entreprenadbolag inom vatten- och avloppsrening samt biogasproduktion i Skandinavien och Kina.
Sedan december 2015 är SDIC & Beijing Drainage Investment Fund ägare av Purac. SDIC & Beijing Drainage Investment Fund är en fond som ägs av Beijing Drainage Group, BDG. BDG är ett statligt kinesiskt företag som bland annat äger och driver huvuddelen av alla avloppsreningsanläggningar i centrala Beijing.