Mattias Andersson

Namn: Mattias Andersson

Yrke: Servicetekniker

Antal år på Purac: 3


Vad gör du på jobbet: Min huvudsakliga uppgift är både montage och svetsning. Då vi befinner oss på en mängd olika anläggningar både i och utanför Sverige så innebär detta mycket resande, jag är en så kallad ”rese-montör”. Jag håller just nu till nere i Skåne på ett utav våra ramavtal. Här får jag bland annat planera, strukturera och lägga upp alla jobb som skall göras. Vardagen innebär också mycket kontakt med både leverantörer och kunden i sig.

Trivs du på Purac? Under den korta tiden jag har varit på Purac så har jag hunnit lära mig enormt mycket, skaffat flertalet nya vänner och även utmanat mig själv. Jag kommer från början från ett väldigt litet företag med ca 5 anställda och det har både sina för och nackdelar. Nackdelen med ett stort företag är att man har kanske inte samma kontakt med sina kollegor och chef på samma sätt som innan, något som jag först trodde skulle bli ett problem. Jag insåg rätt så snabbt att på Purac finns en enorm kamratskap och jag vet att jag kan ringa både mina kollegor och min chef när som helst om jag behöver hjälp med något eller om jag helt enkelt vill snacka lite skit, det måste man göra ibland! Fördelen med Purac är att de finns många möjligheter till att utvecklas. Finns där potential så finns möjligheten att klättra. Så skulle någon fråga mig var jag gör om 5-10 år, så skulle jag nog svara att jag är på Purac, för jag trivs där!

Varför Purac? Som jag tidigare nämnt är kamratskapen och möjligheten att utvecklas en bidragande faktor. Det finns också väldigt mycket kunskap att hämta här. Vi får dem utbildningar och verktyg som behövs för att vi ska kunna utföra våra jobb på ett så säkert och smidigt sätt.
Purac har en är förståelsen för att det finns ett liv utanför arbetet också. Jag som då reser i min tjänst är lite begränsad vad de gäller mitt privatliv. Jag har aldrig haft några problem om jag akut behöver vara ledig för att det hänt något hemma och skulle jag behöva vara ledig så kan jag, i om att jag reser i tjänsten, styra dem timmarna själv, jobba in någon timma här och där. Den friheten har jag och alla andra på Purac, det värdesätter jag högt.

Vad betyder Purac´s värdeord för dig? (Engagemang, Förtroende, Glädje)
Puracs värdeord för mig betyder helt enkelt att ” Det här är Purac”. Och det finns ett enormt engagemang bakom just dem orden och ett engagemang för att just kunna leverera detta utåt, både mot kund och oss anställda. Jag själv ÄR Purac när jag är ute hos kunden, det står Purac på mina arbetskläder och i med det så står ju också värdeorden på mina kläder. Jag kan nog inte säga mer än att jag och mina kollegor gör allt vad vi kan för att leva upp till dessa ord och hoppas innerligt att i slutändan, när varje projekt är avslutat och man är på väg hem att vi har gjort just detta, dvs levererat!

Vad gör du när du inte är på Purac: Jag har ett stort intresse för sportfiske, så när jag har möjlighet så åker jag och några polare gärna ut på sjön och fiskar vid bästa möjliga tillfälle. Har alla möjlighet så brukar vi vara med i en del lokala tävlingar. Är det inte fiske som gäller så spenderar jag återstående tid med min sambo och övriga familjen. Antingen blir de en lugn helg hemma eller så tar vi oss in till stan med några goda vänner och tar ett och annat glas uppfriskande på en uteservering med lite gott käk.

Möt en anställd