Möt en tidigare trainee

Madeleine Nilsson, 33 år, Trainee år 2008-2009  madeleine_nilsson

Varför sökte du dig till Purac?
Jag läste till civilingenjör i kemisk biologi vid Linköpings Tekniska Högskola. Under studietiden väcktes mitt intresse för biogas och när det var dags att söka jobb googlade jag på ”biogasföretag” och hittade Purac. År 2008 började jag jobba som trainee här.

Hur upplevde du traineeprogrammet?
Jag har en otroligt bra upplevelse av Puracs Traineeprogram. Till skillnad från andra traineer hade jag ingen direkt VA-bakgrund utan var mer specialiserad på forskning och läkemedelsproduktion. Det var därför många termer och begrepp att lära sig i början, men jag fick bra stöd och hjälp av kollegorna så jag kom snabbt igång i tänket.

Vad tog du med dig därifrån till ditt fortsatta arbete? Vad var mest lärorikt?
Man kan alltid be om hjälp på Purac. Jag upplever att mina kollegor är väldigt öppna, hjälpsamma och förstående.

Var programmet som du hade förväntat dig?
Precis som jag förväntat mig var traineeprogrammet otroligt lärorikt och utvecklande. Jag fick ett stort kontaktnät och en bra känsla för hela organisationen.

Vad är ditt bästa tips för att få in en fot på Purac?
Att söka praktikplats eller examensarbete på Purac, och definitivt till traineeprogrammet om ansökningsperioden är öppen.

Vad är bäst med att jobba på Purac?
Att vi har roligt på jobbet!

Vad är den största utmaningen i ditt jobb?
Att prioritera, och lära sig att alltid göra sitt bästa och sedan vara nöjd.

Hur uppfattar du Purac som arbetsgivare?
Jag har en positiv syn på Purac som arbetsgivare. Jag har en superbra chef som alltid ställer upp när det gäller. Kollegorna är hjälpsamma och vi jobbar bra tillsammans.

Hur ser du på framtiden i karriären?
Även om jag jobbat på Purac i 9 år nu så känner jag fortfarande att jag har utvecklingspotential här. Varje projekt är unikt och jag hittar ständigt nya utmaningar.