Möt en medarbetare – Projektledare

Det är som att börja på ett nytt jobb när varje nytt projekt drar igång”
Jonas Håkansson, 30 år, biträdande Projektledare
 jonas_hakansson

Efter att ha gått Energiprogrammet läste Jonas en yrkesutbildning till industridesigner där hans CAD/konstruktions-intresse väcktes.

– Mitt första jobb var som utvecklare på ett ventilationsföretag och därefter blev jag konstruktör på ett företag som jobbar med industri- reningsutrustning. Efter det började jag jobba som konstruktör på Purac. Från och med våren 2015 jobbar jag nu som biträdande projektledare eftersom jag ville arbeta mer med människor.

– Just nu går jag bredvid en erfaren projektledare och börjar så smått att ta hand om egna lite mindre projekt. Jag börjar komma in i rollen som projektledare med allt vad det innebär: få ihop projektekonomin, tidsplaneringen, göra ekonomiuppföljning, köpa in utrustning, planera resurser, ha kontakt med beställare och underleverantörer, hålla i projekt- och byggmöten samt ha ansvar för arbetsmiljön på byggarbetsplatsen. Den stora utmaningen är att lära mig allt jag behöver på projektledaravdelningen för att bli en bra projektledare. Det svåraste och roligaste är att det kommer nya frågeställningar och utmaningar hela tiden.

Det bästa med att jobba på Purac anser Jonas vara dynamiken.

– Jag gillar att jobba i projektform där varje projekt har nya förutsättningar och villkor. Det är som att börja på ett nytt jobb när varje nytt projekt drar igång. Jag har varierande arbetsuppgifter och ingen dag är den andra lik. Det finns otroligt mycket kunskap i företaget och vi har högt i tak.

Som arbetsgivare uppfattar Jonas Purac som ett mycket omhändertagande och generöst företag som lyssnar till sina anställda.

– Vill man göra en förändring så är företaget i stor mån öppet för det. Purac kommer behöva växa mycket framöver och jag vill vara med på resan uppåt tillsammans med företaget.