Möt en medarbetare – Projektledare el och automation

“Att arbeta i projekt är roligt och omväxlande”
Johan Anderberg, 37 år, Projektledare el och automation
johan_anderberg

Johan har en bakgrund som elektriker, men bestämde sig för att studera vidare till elkonstruktör.

– Min första tanke var att bli konsult, men under min utbildning upptäckte jag att jag istället ville arbeta på ett entreprenadföretag. Lite av en slump fick jag ett erbjudande att jobba här på Purac. Under min praktik på ett byggföretag kom jag i kontakt med min nuvarande chef på Purac.

Johan började på Purac i augusti 2013 och arbetar med att levererar de bästa lösningarna inom el på de anläggningar vi bygger.

– I jobbet ger jag input till projektgruppen och projektledare, har möten med leverantörer och underleverantörer med mera. Det innebär också mycket resor vilket gör det väldigt omväxlande. Idag har jag ca 75-100 resdagar om året, och trivs bra med det!

På Purac finns det möjligheter att utvecklas och kompetensutveckling är något som erbjuds.

– Jag uppfattar Purac som en bra och attraktiv arbetsgivare – det är aldrig några problem om jag vill gå en vidareutbildning. Jag har också mycket eget ansvar, och här finns en bra mix mellan män och kvinnor. I projekten arbetar avdelningarna nära med varandra, något som jag trivs väldigt bra med!