Student

student

Praktik och Exjobb

Vi på Purac ser praktik eller examensarbete som en utmärkt möjlighet att lära känna dig som student. Det är också en unik möjlighet för dig att uppleva hur det är att jobba på Purac.

Vi vill att din praktikperiod ska bli så givande som möjligt och kan därför bara erbjuda plats när det finns tillgängliga handledare och relevanta projekt.

Purac tar löpande emot spontanansökningar om praktik och examensarbete. Du är självklart också välkommen att komma med en egen projektidé! Skicka gärna in en spontanansökan till oss!

Traineeprogram

Puracs traineeprogram är en unik möjlighet till att få en inblick i hela företagets verksamhet. Som trainee får du möjlighet att utveckas som person och som medarbetare i ett marknadsledande företag, samtidigt som du får chansen att bygga upp ett värdefullt nätverk av kontakter och nya vänner. Vi på Purac ser traineeprogrammet som viktig del i företagets framtid och långsiktiga utveckling.

Traineeprogrammet är 18 månader långt och är uppdelat i fyra olika block, varav 3 block utförs från vårt huvudkontor i Lund och ett block utomlands. De tre blocken i Sverige består av praktikperioder inom företagets olika marknadsområden projektledning, marknad och teknik (process, konstruktion, el- och automation, anbud). Varje praktikperiod är cirka två månader. Praktikperioden utomlands utgår ifrån vårt kontor i Beijing i Kina (3 månader), samt från en av våra driftanläggningar i Oslo (1 månad).

Programmet är personligt och baseras på din bakgrund och dina framtidsambitioner, samt efter Puracs behov och möjligheter.

Genom traineeprogrammet erbjuds du en fast heltidsanställning på Purac. Din framtida avdelningsplacering/tjänst baseras på din kompetens, dina intressen och på Puracs behov för tillfället. Vi lovar dig ett utveckande och viktigt jobb i en stimulerande miljö med trevliga kollegor och utvecklande arbetsuppgifter.

Traineeprogrammet riktar sig till dig som är nyutexaminerad från universitet eller högskola eller har varit yrkesverksam i högst 2 år. Vi söker bland annat ingenjörer inom maskinteknik, ekosystemteknik, kemiteknik, bioteknik, väg och vatten, reglerteknik, el och automation, samt projektledare. Du är en positiv person och trivs bra med att arbeta både självständigt och i grupp. Vidare har du lätt för att kommunicera på både svenska och engelska.

I september 2015 startade vårt senaste traineeprogram, och vi har därför inte möjlighet att ta emot fler ansökningar just nu – men håll koll på hemsidan för att se när det är dags nästa gång!

Besök gärna vår traineeblogg, och möt våra nuvarande traineer om du är intresserad av programmet!

Låter detta som något för dig? Anmäl dig gärna via vårt formulär!