Sista dagarna i Kina…

Hej!

Tiden går fort. I övermorgon är det redan dags för oss att åka hem. Eller ja, 2 månader är ju ganska länge att vara borta men på något sätt har tiden bara svischat iväg.

Sista veckan har vi gjort praktik hos Kina-chefen, och förutom att följa med honom på möten med samarbetsparterns, ägare och kunder har vi ägnat oss åt att sammanfatta och packetera allt vi lärt oss här borta i kina. Vår uppgift är ju att öka kännedomen om vårt kinesiska dotterbolag, och att försöka hitta fler sammarbetsvägar mellan bolagen. Det gäller alltså inte bara att jag och Johanna ska veta mer om Purac i Kina utan även alla anställda där hemma i Sverige.

På kvällarna kör vi järnet med julklappshoppingen. Det finns ju lite saker här som man inte kan hitta hemma (eller till samma pris), så det gäller ju att passa på. Och sen ser vi till att bocka av våra favoritrestauranger en sista gång. Imorgon kväll blir det korenask BBQ. Mums!

Sammanfattningsvis kan man säga att tiden i Kina har varit kanonbra! Vi har lärt oss otroligt mycket och fått nya perspektiv på både livet och jobbet. Bland annat har vi lärt oss om Puracs marknad i Kina, hur arbetsgången och rutiner ser ut i projekten, hur man jobbar på de olika avdelningarna, vilka våra kollegor är, med mera. Men vi har också lärt oss om livet i Kina och Beijing, hur trångt det är på tunnelbanan, vilka dumplings som är godast, när man behöver ha ansiktsmask pga. smogg, vad kineserna gillar att göra på helgerna, hur mycket saker och ting kostar etc. Listan är för lång.

Imorgon är sista dagen på kontoret och då ska vi ha ett hejdå-party med kollegorna. Vi traineer ska bjuda på pepparkakor, djungelvrål, Ahlgrens bilar och tuttifrutti som vi sparat just för detta tillfälle, och de ska ta med kinesiska kakor och godis. Det blir en härlig blandning J

Ha det bra!

/Ellen

 

 

Publicerad i Trainee blog SE