Utbyte

Under den tid vi varit i Beijing har vi lärt oss otroligt mycket från våra kollegor här. Vi har både lärt oss om VA- och biogasmarknaden samt hur det dagliga arbetet ser ut här. Så efter att ha tagit emot information under lång tid var det nu vår tur att få ge information till dem som jobbar här. Denna vecka har vi fått berätta om hur vi jobbar i Sverige och hur marknaden ser ut hos oss. Det har blivit många givande samtal under hela tiden vi varit här, men nu kunde vi få beskriva och visa lite mer detaljer om Sverige. Det var väldigt intensivt och roligt och tyvärr glömde både Ellen och jag att ta några bilder under dessa dagar. Men ni kan få se lite bilder från Beijing istället!

Vad har mer hänt? Jo, i förra veckan var vi med på en konferens om slamhantering här i Beijing under två dagar. Det var en branschorganisation som höll i konferensen och det var både representanter från akademin och industrin på plats för att lyssna och berätta om nya tekniker på marknaden. Det var en intressant konferens men mycket var på kinesiska, så det blev en del tolkning av bilder och grafer för att förstå vad de pratade om 🙂 Den första snön för säsongen landade också och tillsammans med förvånande mycket julbelysning och pynt infann sig faktiskt lite julkänsla för ett slag.

De två sista veckorna kommer vi följa Kinachefen mr Yingjie i hans arbete. Det ska bli roligt, och vi kommer passa på att fråga honom mer om hur vi kan öka vårt utbyte mellan kontoren i Kina och Sverige!

Glad advent! /Johanna

img_4454

Beijing från bil, med den kända CCTV building (som ser ut som ett par byxor) till vänster

blogg1 logg2

Ordentligt julpyntat!

Publicerad i Trainee blog SE