Kundbesök i Chongqing!

Ytterligare en vecka har gått och snart närmar vi oss halvtid för kinavistelsen. Även den här veckan har varit väldigt händelserik med givande praktik-sessioner och samtal med Purac-kollegorna, men den har för min del (Ellen) också inneburit en ”business-trip”/kundbesök till Chongqing [Shong Shing] i Sichuan-provinsen. I den här staden har Purac nämligen byggt Kinas och världens största anläggning för behandling organiskt avfall med en kapacitet på 1000 ton per dag… Wow! Wow! Wow!

Dessvärre krockade business-trippen för Johanna med att hennes man är på besök just den här veckan och att de sedan långt tidigare bokat semester i Södra Kina. Typiskt! Så är det ibland men vi får hoppas att det blir fler tillfällen att besöka Chongqing-anläggningen i framtiden.

Med på resan var jag och fyra kollegor från Purac i Kina, bland annat projektledaren för biogasanläggningen, och 4 representanter från en underleverantör.

Efter ca 3h flygresa från Peking till Chongqing kom vi fram till hotellet och begav oss strax därefter till hotellets restaurang för att tillsammans med underleverantören inta kvällens suppé: Hotpot! Jag vet inte om du som läser har ätit Hotpot förut men det är alltså en gryta med kokande soppa (ofta inte så mycket smaksättning) som man ska doppa både det ena och det andra i: allt från salladsblad till köttbitar. Ibland har varje person en egen gryta att doppa och koka i men andra gånger delar bordet på en stor gemensam pot. Till detta finns vanligtvis en liten skål med sesam-kräm (ungefär som jordnötssmör) med salladslök/koriander. Jag kan erkänna att detta inte är min favoriträtt no1 pga. lite udda smakkombinationer, men det är absolut en upplevelse som jag varmt vill rekommendera. Hur som helst, i Sichuan (Sichuanpepparns hem-provins) är hotpot-soppan väldigt känd för att vara het och full av chili. Det kan jag numera skriva under på för när dörrarna öppnades till det privata middagsrummet på restaurangen nåddes vi av en stark, het chili-luft (antagligen oset från föregående middag) som fick samtliga i sällskapet att börja hosta… tillslut vande sig luftvägarna och det var dags att inta måltiden. Det som serverades till soppan var bland annat: Ank-tarm, ko-mage, gris-tandkött, hela fiskar, lever, fiskbollar, sallad, lotusrot, svampar, räkor etc.… väldigt spännande upplevelse med andra ord!

img-20161103-wa0000

20161102_183920

20161102_192441

20161102_183910

Morgondagen bestod av möte med kunden i tillsammans med underleverantören. Vi samlades hos kunden och hade sedan ett möte med där vi höll presentatioer och diskuterade om ditten och datten. Se bild:

20161103_112913

20161103_092731

Efter mötet begav vi oss till biogasanläggningen. Otroligt häftigt att se! Jag och resten av Purac-gänget fick en fin rundtur av Puracs projektledare som berättade om allt ifrån processval till detaljer om specifik utrustning för oss. Jättespännande!

img-20161103-wa0015

Stämningen var på topp!

dsc01816

Processchef, projektledare och site-ingenjör

dsc01801

Projektledare och installatörer

dsc01830

Jag framför en av många tippfickor för restaurangavfall. Här luktar det inte gott!!

dsc01831

Puracs site-ingenjör

dsc01835

Kollar på flödesschemor

dsc01819

P.S. Det syns kanske inte så bra på bilden men även avfallet in till biogasanläggningen tycker jag skvallrade om var vi befann oss i världen: i Sichuan-provinsen – Chili, chili, chili!

 

Ha en bra helg allihop!

 

/ Ellen

Publicerad i Trainee blog SE