Marknadsföring och kommunikation

Hej bloggvänner!

Nu är det verkligen på tiden för en ny blogguppdatering från vår sida! Som vanligt är det full rulle och såhär efter mer än ett år på företaget börjar vi känna oss varma i kläderna som traineer.

Vi har nu hunnit praktiserat på merparten av Puracs avdelningar: Process, Marknad, Konstruktion, Projektledning, Montage, Driftsättning – och just nu i skrivande stund är vi på El & Automation (Ellen) respektive anbud (Johanna).

På agendan framåt har vi: 2 månader praktik på avdelning – El & Auto (Johanna) och Anbud (Ellen), VA-mässan 27-29 september, praktik på HR, Ekonomi & Ledning, och två månaders praktik i Kina!! Detta kommer vi självklart berätta mycket mer om här i bloggen längre fram! I februari 2017 slutar traineeprogrammet och då kommer vi börja jobba på någon av Puracs avdelningar.

Sådär, nu har vi gått igenom schemat och vad vi har framför oss. Nu tänkte jag skriva lite om marknadsföring och kommunikation – något som vi traineer ägnat oss åt nu i september – både externt och internt.

Den 14 september besökte vi traineer LTH och höll ett lunchföredrag för studenterna på Väg- och vattenprogrammet. Det är ju inte mycket mer än ett år sedan vi satt i bänkarna själva och lyssnade på företag som kom och höll föredrag, så till en början kändes det faktiskt lite märkligt att stå framme vid tavlan och nu vara på ”den andra sidan”. På lunchföredraget pratade vi om vad vi jobbar med på Purac, om traineeprogrammet, och vad man egentligen gör som ingenjör. Det var drygt 40-50 studenter på plats och vi hoppas och tror att de gillade vad vi hade att säga.

Även internt på företaget har vi jobbat med kommunikation och marknadsföring då vi förra veckan introducerade ett nytt koncept som kallas ”Fredagsinfo”. Det går ut på att någon på företaget (olika varje gång) presenterar valfritt ämne för resten av kollegorna under fredagsfikan. Detta hoppas vi kommer ske ca 1gg/månad och att det ska beröra olika teman för varje gång, t.ex. ett projekt, ett verktyg, en konferens avdelning, m.m. Vi traineer började förra fredagen 16/9 och pratade då om att vi varit på LTH, om vad som sades på några konferenser vi varit på, och att vi snart ska åka till Kina.

Sammanfattningsvis: Det är både roligt och viktigt att berätta för varandra om vad man jobbar med om dagarna!

Ha nu en fin helg så hörs vi snart igen!

 

Hälsningar

Ellen

 

 

Publicerad i Trainee blog SE