Besök på biogasanläggning i Norge

Efter drygt en månad som trainee på processavdelningen är det dags för min första utomlandsresa i jobbet. Det blev till en biogasanläggning i Norge som är under utbyggnad. Denna vecka genomgår anläggningen det så kallade ”våttestet”, dvs. genomkörning med vatten för att se så att allt är på plats och håller tätt. Om några veckor är det dock riktigt matavfall som gäller!

Mina arbetsuppgifter under resan var att assistera vid utbildning för de anställda på anläggningen, granska SCADA-bilder (processövervakningssystemet), jobba med driftinsturktioner och fotografera till slutdokumentationen.

Förutom ovanstående uppgifter fick jag även följa med och gå bredvid Processansvarig och Driftledare på anläggningen under testkörning. Det var verkligen toppen! Då passade jag på att släppa ut elefantöronen och lyssna på allt vad de pratade om för att lära mig så mycket det bara gick. Nu vet jag skillnaden på en centrifugalpump och en excenterskruvpump samt hur olika ventiler ser ut.

Jag fick också tid till att ”följa avfallets väg” genom att följa flödesriktningen på flödeschema och i verkligheten samtidigt. Från början till slut. Mycket lärorikt det med!

besök på biogasanl i Norge

Bäst på resan var nog ändå att inspireras av mina duktiga kollegor aka. Idoler. Tur att ni kan så mycket, för desto mer kanske jag kan lära mig från er.

Nu är jag hemma på kontoret igen och jobbar vidare med driftinstruktionerna!

// Ellen

Publicerad i Trainee blog SE